• +30 26410 74108-9
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 08:00 - 15:00

2 Συμπόσιο Τροφίμων και Ποτών

2 Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΜΒΑ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»
«Αγροτικά Προϊόντα και Μεταποίηση»
2ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών
25 Μαΐου 2013, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Αγρίνιο

Το «ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Συμπόσιο Μάρκετινγκ Τροφίμων και Ποτών με θέμα «Αγροτικά Προϊόντα και Μεταποίηση», την 25η Μαΐου 2013 στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο. Το Συμπόσιο προσέλκυσε στελέχη από κορυφαίες Ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, τοπικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα με σημαντική παρουσία των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων.

Τις εργασίες του Συμποσίου χαιρέτησαν ο κος Βασίλης Αντωνόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο κος Παναγιώτης Τζαμαλής Αντιδήμαρχος Αγρινίου, ο κος Κωνσταντίνος Μπόκας αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ο κος Κωνσταντίνος Πιστιόλας μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.- Agrino και ο κος Προκόπης Θεοδωρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

Κορυφαία επιχειρηματικά στελέχη και πανεπιστημιακοί παρουσίασαν και σχολίασαν επιτυχημένες στρατηγικές Μάρκετινγκ από επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στις δύο θεματικές ενότητες του Συμποσίου: «Αγροτικό Προϊόν και Μεταποίηση» και «Παράγω στην Ελλάδα».

Στην ενότητα «Αγροτικό Προϊόν και Μεταποίηση» συντονιστής ήταν ο κος Κωνσταντίνος Πιστιόλας, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της EY.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε. - Agrino και συμμετείχαν ως ομιλητές και υποστηρικτές του Συμποσίου ο κος Παναγιώτης Δρούγας,Επιβλέπων Γεωπόνος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ο ΑΧΕΛΩΟΣ», ο κος Κωνσταντίνος Μακρινιώτης, Συντονιστής Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε., ο κος Παύλος Λαουτάρης, SeniorAccountExecutiveτης IRIGreece και ο κος Σίμος Τριανταφυλλάκης, AccountManager της IRIGreece.

Στη ενότητα «Παράγω στην Ελλάδα» συντονιστής ήταν ο κος Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής Μάρκετινγκ και Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετείχαν ως ομιλητές και υποστηρικτές του Συμποσίου ο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος, Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας, και ο κος Παναγιώτης Μίλης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της ΕΨΑ Α.Ε. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η έρευνα που παρουσιάστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με θέμα «Καταναλωτής και Ελληνικό Προϊόν» των κ.κ. Γεώργιου Μπάλτα, Καθηγητή Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Προκόπη Θεοδωρίδη, Επίκουρου Καθηγητή Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της ερευνητικής ομάδας των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΜΒΑ Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων.

Το Συμπόσιο υποστήριξαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.
Χορηγός επικοινωνίας του Συμποσίου ήταν η ΑΧΕΛΩΟΣ TV.