• +30 26410 74108-9
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 08:00 - 15:00

9.12S - Εφαρμογές Περιφερειακής Ανάπτυξης

9.12S - Εφαρμογές Περιφερειακής Ανάπτυξης

Εφαρμογές Περιφερειακής Ανάπτυξης

Κωδικός: 9.12S

Εξάμηνο: 9 / Έτος: 5 (Επιλογής)

Διδάσκοντες: Τσάμπρα Μαρία

Ιστοσελίδα Μαθήματος

Ώρες Θεωρίας (ανά εβδομάδα): 3

Ώρες Φροντιστηρίου/Εργαστηρίου (ανά εβδομάδα):

Ύλη Μαθήματος

Διερεύνηση, τεκμηρίωση και ανάλυση ειδικών θεμάτων περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Η θεματολογία εστιάζεται στη μελέτη των χωρικών ανισοτήτων της ανάπτυξης, της ανεργίας και της υποαπασχόλησης, της αυτοαπασχόλησης και της τοπικής μικρής επιχειρηματικόητας, της τοπικής εξειδίκευσης και συγκέντρωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων και των προϋποθέσεων ανταγωνιστικότητάς τους και δημιουργίας απασχόλησης.

Στόχοι Μαθήματος

Η εμβάθυνση σε ζητήματα της περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από πρωτογενή έρευνα, συλλογή και ανάλυση δεδομένων και σύνταξη έκθεσης αποτελεσμάτων.

Αποτίμηση

Ανατίθεται στους φοιτητές θέμα για τη διερεύνηση του οποίου διεξάγουν έρευνα πεδίου, ώστε να συντάξουν έκθεση ανάλυσης των ερευνητικών τους δεδομένων και εξαγωγής αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.

Βιβλιογραφία

  1. Αναστασιαδου, Σ. 2012. Στατιστικη και Μεθοδολογία Έρευνας στις Κοινωνικές Επιστήμες. Αθήνα: Εκδόσεις Κριτική, (in Greek).
  2. Ανθοπούλου, Θ., Μωυσίδης, Α. (επιμ.) 2001. Από τον Αγροτικό Χώρο στην Ύπαιθρο Χώρα. Μετασχηματισμοί και σύγχρονα δεδομένα του αγροτικού κόσμου στην Ελλάδα.  Αθήνα: Gutenberg, (in Greek).
  3. Somekh, B.,Lewin, C.(Eds)2011.Theory and Methods in Social Research? Sage (2nd edition).
  4. Kara, H. 2015. Creative Research Methods in the Social Sciences. The University of Chicago Press Books.