Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας και το Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΛΑΙΑ 2015, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

Πρόγραμμα Ημερίδας - Παρουσιάσεις - Συμπεράσματα

10.30 – 11.00

Προσέλευση – Εγγραφή συμμετεχόντων

11.00 – 11.30

Έναρξη – Χαιρετισμοί συνδιοργανωτών

Α΄ Μέρος: Ομιλίες – Εισηγήσεις


11.30 – 11.45

Προοπτικές Ανάπτυξης του Γεωργικού Τομέα: Μύθοι και Πραγματικότητα.
Θεοδωρίδης Προκόπης (Πανεπιστήμιο Πατρών)

11.45 – 12:00

Οι αντιλήψεις των καταναλωτών για τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας των επιχειρήσεων τροφίμων.
Ψωμάς Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Πατρών)

12.00 – 12.15

Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο και εκτίμηση του διατροφικού κινδύνου για τον καταναλωτή.
Χελά Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Πατρών)

12.15 – 12:30

Παράγοντες ανταγωνιστικότητας του άτυπου cluster πορτοκαλοπαραγωγών Αργολίδας.
Τσάμπρα Μαρία και Μπουραντά Αθανασία (Πανεπιστήμιο Πατρών)

12.30 – 12:45

Έλεγχος γεωγραφικής προέλευσης αγροτικών προϊόντων με εφαρμογή της τεχνικής προσδιορισμού ισοτοπικού λόγου σταθερών ισοτόπων (IRMS).
Σαλμάς Κ., Γιαννακας Α., Πατάκας Ά. και Α. Λάνταβος (Πανεπιστήμιο Πατρών)

12.45 – 13.00

Η έννοια του ΒRANDING στη συσκευασία του Ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης στην αγορά και η σημασία της περιφερειακής (ενιαίας) ταυτότητας.
Κοκκινάκη Άρτεμις (artstudio - Branding & Design)

13.00 – 13.15

Παρουσίαση των Δράσεων Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αγγελή Καλλιόπη, Γεωπόνος MSc (Προϊστάμενη Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας)

13.15 – 13.45

Συζήτηση - Ερωτήσεις

13.45 14.30

Διάλειμμα

Προεδρείο: Πενταράκη Κων/να Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
Καραπαπά Βασιλική: Προϊσταμένη τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Αγρινίου
Χατζηαγάπη Βασιλική: Γεωπόνος, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Αγρινίου

Β΄ Μέρος: Στρογγυλή Τράπεζα


14.30 – 16.00

Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:
Δυνατότητα Ανάπτυξης Κοινών Δικτύων Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων στην Αιτωλοακαρνανία /Δυτική Ελλάδα:

Εισηγητική Ομιλία: κα Παναγιώτα Σεργάκη (Επίκουρος Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

Στη συζήτηση συμμετέχουν
Εκπρόσωποι των επιχειρήσεων:
ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΖΟΥΚΑΣ – ΑΜΑΛΘΕΙΑ
Εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών:
Ένωση Αγρινίου
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου - Ναυπακτίας
Εκπρόσωποι των Φορέων Αγροτικής ανάπτυξης:
Του Δήμου Αγρινίου
Της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς
Τμήματος Αγροτικού Τομέα & Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Τη συζήτηση συντονίζει ο κος Ζαμπούνης Βασιλειος γεωργοοικονομολόγος και διαχειριστής του olivenews.gr

16.00 – 16.30

Συζήτηση - Ερωτήσεις

16:30

Κλείσιμο εργασιών Ημερίδας

Γ΄ Μέρος:


19.00 –

Συμμέτοχη στις Εκδηλώσεις ΕΛΑΙΑ 2015 προβολής του ελαιόλαδου και των προϊόντων της ελιάς ως  πρωταγωνιστές της Μεσογειακής Διατροφής στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

© 2015 Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πατρών