Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας και το Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΕΛΑΙΑ 2015, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: |
||||||
![]() |
||||||
Πρόγραμμα Ημερίδας - Παρουσιάσεις - Συμπεράσματα
10.30 – 11.00
Προσέλευση – Εγγραφή συμμετεχόντων
11.00 – 11.30
Έναρξη – Χαιρετισμοί συνδιοργανωτών
Α΄ Μέρος: Ομιλίες – Εισηγήσεις
11.30 – 11.45Προοπτικές Ανάπτυξης του Γεωργικού Τομέα: Μύθοι και Πραγματικότητα.
Θεοδωρίδης Προκόπης (Πανεπιστήμιο Πατρών)11.45 – 12:00
Οι αντιλήψεις των καταναλωτών για τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας των επιχειρήσεων τροφίμων.
Ψωμάς Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Πατρών)12.00 – 12.15
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο και εκτίμηση του διατροφικού κινδύνου για τον καταναλωτή.
Χελά Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Πατρών)12.15 – 12:30
Παράγοντες ανταγωνιστικότητας του άτυπου cluster πορτοκαλοπαραγωγών Αργολίδας.
Τσάμπρα Μαρία και Μπουραντά Αθανασία (Πανεπιστήμιο Πατρών)12.30 – 12:45
Έλεγχος γεωγραφικής προέλευσης αγροτικών προϊόντων με εφαρμογή της τεχνικής προσδιορισμού ισοτοπικού λόγου σταθερών ισοτόπων (IRMS).
Σαλμάς Κ., Γιαννακας Α., Πατάκας Ά. και Α. Λάνταβος (Πανεπιστήμιο Πατρών)12.45 – 13.00
Η έννοια του ΒRANDING στη συσκευασία του Ελαιολάδου ως συντελεστής προώθησης στην αγορά και η σημασία της περιφερειακής (ενιαίας) ταυτότητας.
Κοκκινάκη Άρτεμις (artstudio - Branding & Design)13.00 – 13.15
Παρουσίαση των Δράσεων Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αγγελή Καλλιόπη, Γεωπόνος MSc (Προϊστάμενη Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας)13.15 – 13.45
Συζήτηση - Ερωτήσεις
13.45 – 14.30
Διάλειμμα
Προεδρείο: Πενταράκη Κων/να Επικ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών
Καραπαπά Βασιλική: Προϊσταμένη τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Αγρινίου
Χατζηαγάπη Βασιλική: Γεωπόνος, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου ΑγρινίουΒ΄ Μέρος: Στρογγυλή Τράπεζα
14.30 – 16.00Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:
Δυνατότητα Ανάπτυξης Κοινών Δικτύων Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων στην Αιτωλοακαρνανία /Δυτική Ελλάδα:Εισηγητική Ομιλία: κα Παναγιώτα Σεργάκη (Επίκουρος Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
Στη συζήτηση συμμετέχουν
Εκπρόσωποι των επιχειρήσεων:
ΓΑΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΖΟΥΚΑΣ – ΑΜΑΛΘΕΙΑ
Εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών:
Ένωση Αγρινίου
Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου - Ναυπακτίας
Εκπρόσωποι των Φορέων Αγροτικής ανάπτυξης:
Του Δήμου Αγρινίου
Της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς
Τμήματος Αγροτικού Τομέα & Αγροτικής ΕπιχειρηματικότηταςΤη συζήτηση συντονίζει ο κος Ζαμπούνης Βασιλειος γεωργοοικονομολόγος και διαχειριστής του olivenews.gr
16.00 – 16.30
Συζήτηση - Ερωτήσεις
16:30
Κλείσιμο εργασιών Ημερίδας
Γ΄ Μέρος:
19.00 –Συμμέτοχη στις Εκδηλώσεις ΕΛΑΙΑ 2015 προβολής του ελαιόλαδου και των προϊόντων της ελιάς ως πρωταγωνιστές της Μεσογειακής Διατροφής στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου.
© 2015 Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πατρών